Barbro Raen Thomassen og Mirjam Raen Thomassen

«Raen Thomassen x 2. Komposisjoner i hvitt» 07.09 – 06.10

Pepperkorn i hvit marmor

I galleriet finner vi mor og datter Raen Thomassen. Barbro Raen Thomassen viser blant annet et nyhogd pepperkorn i hvit marmor. Skulpturen er en replikk til det langt større pepperkornet som hun for tiden viser på European Cultural Centre´s biennaleutstilling i Venezia.

Hun viser også verk som er hogd i lys-transcenderende alabast. Disse verkene tar utgangspunkt i små «lommestein» som kunstneren har funnet på en strand. Små steiner som er slipt av hav og bølger, tid og evighet har blitt mange ganger forstørret og hogd i alabast fra Zaragoza.

Hvite overflater

Mirjam Raen Thomassen lar vinduene i Risør Kunstpark være en formgivende faktor i sine verk. Der flyktig dagslys møter den konstante vindus-spalten, oppstår det en overgang mellom arkitektur og lys. I denne skjæringen synliggjøres en situasjon der det flyktige blir omgjort til noe konstant. Verkene består av tynne bomulls-lerreter og flere av dem er dekket med retroreflekternede glassperler, som har egenskapen å kaste lyset tilbake dit det kommer fra. Lerretene og deres komposisjoner, være seg i billedflatene eller de formale utsnittene, er som en resonans av sine omgivelser. De fortoner seg som abstrakte og monotone flater, skinnende eller reflekterende, med ulike nyanser av hvitt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RISØR KUNSTPARK
Prestegata 15
Kontor: 97 67 84 77 / 97 97 24 84
Kafe: 90 66 73 07 (Arnfinn) / 93 92 58 03 (Jenny)

Epost: risor.kunstpark@gmail.com