Eva Britt Rasmussen og Ingrid Aarset

TEKSTIL-TEGNING – MALERI      20.10 – 02.12 2018

 

Eva Britt Rasmussen:

Store monumentale arbeider i bemalt, laminert papir og tekstil, var i mange år Rasmussens hovedprosjekt, men den siste tiden har hun jobbet med maleri og tegning.

Rasmussen arbeider med akryl, kull, kritt og grafitt på papir og linlerret.

Bildene kan leses som landskap i videste forstand og hun søker gjennom åpne prosesser å finne grunntoner som formidler livet og tilværelsen.

Flater/overflater, tekstur, rytme og lys, er gjennomgående impulser i arbeidene. Hun inspireres av gjentakelser og bearbeidelse av disse.

Eva Britt Rasmussen er oppvokst i Kristiansand, er bosatt i Bergen og har atelier på USF. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet Høstutstillingen, Nordisk tekstiltriennale, Forårutstillingen i Charlottenborg, København og på årsutstillinger og landsdelsutstillinger for Norske kunsthåndverkere. Hun har vist arbeider i Kunstnerforbundet i Oslo, Bomullsfabrikken i Arendal og på Sørlandsutstillingen. Rasmussen er kjøpt inn av Norsk Kulturråd og av Bergen Kommune og ble tildelt juryens pris på Vestlandsutstillingen.

 

Ingrid Aarset arbeider med tekstiler.

Tema for arbeidene er mønster og ornamentikk med fokus på tekstur, lys og skygge. Aarset har ofte referanser til tekstiler fra bestemte tidsepoker og miljøer i arbeider sine. Tekstiler kan leses som kulturelle uttrykk for menneskenes liv og hun har denne tanken som drivkraft i eget arbeid.

Bak arbeidene ligger det også en undersøkelse av nyere teknologi. Aarset tegner for hånd, bearbeider digitalt, overfører mønstrene til en laserkutter og får skåret og gravert motivene ut i stoffer som seilduk og dacron.

Ingrid Aarset bor i Hanevik på Askøy og har verkstad på USF i Bergen. Hun er ansatt som 1.amanuensis ved fokusområdet tekstil på Fakultetet for Kunst ved Universitetet i Bergen. Aarset har arbeidet med tekstil som medium siden avsluttet utdannelse ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen i 1987. Hun har hatt flere separatutstillinger i blant annet i Kunstnerforbundet, Galleri Soft, begge i Oslo, Oppland Kunstsenter, Haa prestegård, Nord-Norsk Kunstmuseum og Sogn og Fjordane Kunstmuseum.

Hun har også deltatt i utallige gruppeutstillinger. Arbeidene hennes er representert i samtlige norske kunstindustrimuseer. Hun er også kjøpt inn flere ganger av Utenriksdepartement som har et av hennes store arbeider i den norske ambassaden i Abu Dhabi.

For CV og mer info se: www.ingridaarset.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RISØR KUNSTPARK
Prestegata 15
Kontor: 97 67 84 77 / 97 97 24 84
Kafe: 90 66 73 07 (Arnfinn) / 93 92 58 03 (Jenny)

Epost: risor.kunstpark@gmail.com