Inger Karthum og Malcolm Ashman

Velkommen til utstillingen OVERGANGER/transitions av Inger Karthum og Malcolm Ashman.

Dette er ikke to kunstnere som stiller ut sammen – altså ved siden av hverandre i samme rom, men et reelt samarbeide. De møttes på Twitter i 2013. Inger var siden i Bath i England der Malcolm bor og tok fysisk kontakt, og fikk straks tilbud om å jobbe på hans atelier noen dager. Slik oppsto ideen om å jobbe sammen. Malcolm er maler, og Inger grafiker, begge med meget lang fartstid som anerkjente kunstnere.

Dette er den 3.dje utstillingen de har sammen.

De to første utstillingene kalte de Walking the hills og ble vist både i Norge og England. – de utviklet en slags collage av Ashmans malerier og Ingers trykk. Til collagene kunne de benytte print av Ingers grafikk eller Ashmans malerier eller andre materialer de fant når de møttes, i Norge, England eller Berlin.

Om denne utstillingen sier Inger selv:

Vårt prosjekt er overganger, forflytninger fysisk og i overført betydning. Vi beveger oss fra flate til rom, fra en teknikk til en annen og fra illusjon til erkjennelse. Vi samarbeider – i «samme rom», uten egentlig å være det. Men altså – av og til reiser vi for å jobbe i hverandres atelierer, noe som også er nødvendig fra tid til annen.

I det store triptykonet som har gitt tittelen til utstillingen er det en togreise som er utgangspunktet.

På lang sikt utforsker de hva som skjer når to billedkunstnere som hver for seg jobber med ulike teknikker, og bor i ulike land, jobber fram noe nytt i fellesskap.

Den daglige samtalen holdes levende ved utveksling av tanker og ideer på mail og Face time.

I møtet mellom flate og rom, to og tre dimensjoner, grafikk/maleri, nature/menneskeskapt og teknologi, framkommer stadig nye overganger.

 Samarbeidet har også resultert i at de nylig ble antatt med to større arbeider til utstillingen Togetherness i the Royal West of England Academy (en særs prestisjefylt utstilling) og med ett felles arbeid til Kunst rett Vest som skal avvikles i Drammen til høsten.

Anne Aanerud 16.06.18

 

 

RISØR KUNSTPARK
Prestegata 15
Kontor: 97 97 24 84
Kafe: 90 66 73 07 (Arnfinn) / 96 98 62 72 (Jenny)

Epost: risor.kunstpark@gmail.com