Nina Due

 

NINA DUE – Meditasjon over drømmer, dyr, hus og trær

RISØR KUNSTPARK 11.05. – 30.06.

 

Fyller hele Kunstparken med drømmer

Kunstparken starter sommersesongen lørdag 11.mai med en stor retrospektiv utstilling. Kunstneren som skal fylle både galleriet og prosjektrommet er anerkjente Nina Due som har hatt en rik produksjon siden 70-tallet. Utstillingen vil inneholde både tegninger, akvareller, grafikk og skulpturer.

Nina Due har lang fartstid som kunstner og har deltatt på en rekke utstillinger over hele landet og har gjort flere større utsmykkingsoppdrag. Hun har vært representert på Høstutstillingen hele 17 ganger og er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Stortinget i Oslo.

Skulptur

Det er lenge siden det har vært vist skulpturer i Kunstparken og nå vil Nina Due vise hele 14 skulpturer. Disse har et lite og intimt format. Mange av Dues skulpturer har en yogaposisjon som utgangspunkt, hvor kroppen er et bilde på en mental tilstand. Det er også med to ryttersker og to små elefanter og to esel.

Drømmer og bevissthet

I tillegg til skulpturene vil en stor del av utstillingen bestå av akvareller som illustrerer drømmer kunstneren har hatt. Utstillingens grafikkarbeider er koldnålsraderinger av trær, dyr og barn. Videre vil rommene i Kunstparken inneholde små snikportretttegninger av Dues medpassasjerer på trikken.

Jeg tror jeg kan si at temaet for utstillingen kan være ”bevissthet” og forskjellige måter å nærme seg dette på sier Due. Hvert menneske vi ser er unikt og har drømt rare ting.

Hvert tre vi passerer er unikt og mulig det også har en slags drøm i seg et sted.

Nina Due gleder seg til å fylle hele Kunstparken med arbeider og ønsker velkommen til åpning lørdag kl 14.00. Utstillingen åpnes av Brita Pollan som vil holde åpningstale og snakke om drømmer. Pollan er forfatter, religionshistoriker og har jobbet som universitetslektor ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet en rekke bøker om blant annet mytologi, samisk religion, filosofi og sjamanisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RISØR KUNSTPARK
Prestegata 15
Kontor: 97 67 84 77 / 97 97 24 84
Kafe: 90 66 73 07 (Arnfinn) / 93 92 58 03 (Jenny)

Epost: risor.kunstpark@gmail.com