top of page

HOVEDUTSTILLING

26. mars - 1. mai

Anne Line Iversen     
Viser verk i tekstil i Risør Kunstpark.  

Bilde 1 F 4 PM.jpg

Anne Line Iversen

Anne-Line Iversen  viser tekstile arbeider i blandede teknikker og silketrykk i et begrenset fargevalg. Hun arbeider med forenkling av ornamentikk, der både rom og mellomrom demonstrerer en bevissthet om form og uttrykk.

Anne-Line Iversen har foretatt mange studiereiser og er blant annet inspirert av indiske tekstilarbeider. Hun er utdannet fra Holbæk Kunsthøjskole i Danmark og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og kunstprosjekter, og er innkjøpt av bl. a. Nasjonalmuseet og Norsk kulturråd.

Hun sier om sine arbeider.

   «Jeg,  arbeider med silketrykk i kombinasjon med andre teknikker.  Motivet er organiske former og linjer, oppbyggede flater i store formater. Oftest er ornamentikken repeterende. Ornamentet er uløselig knyttet til det universelle, enhver kan gjenkjenne på en eller annen måte. Ornamentikken viser i tillegg alltid spor av symbolikk.  Arbeidene mine er ofte intuitivt knyttet til et tema, en syklus, eller en prosess jeg er i, knyttet til vekst, relasjoner, eller andre livsprosesser i et menneskeliv. Jeg knytter ikke flere forklaringer til arbeidene mine, men håper jeg kan gi betrakteren mulighet til å assosiere fritt og en behagelig kontemplativ stemning. Ved bruk av materialer som bladsølv prøver jeg å heve arbeidene litt over det hverdagslige»

bottom of page