top of page
BEJ2014007G1211_7676.jpeg

JONAS BENDIKSEN

Det Siste Testamente

4.juli - 16.august 2020 

4.juli åpner Risør Kunstpark nok en stor sommerutstilling, med den norske fotografen Jonas Bendiksen. 

 

Bendiksens er en internasjonalt anerkjent fotograf og er medlem av Magnum Photos som er ett av verdens ledende kooperativ av fotografer når det gjelder dokumentarfotografi. Bendiksen har blant annet har jobbet for GEO magazine, Newsweek, the Sunday Times Magazine og National Geographic. 

 

Han ga i 2018 ut boka Det Siste Testamente, som også ble til en TV-serie vist på NRK, hvor han følger personer som påstår å være Messias. 

 

Dette prosjektet har tidligere blitt vist på den anerkjente fotofestivalen i Arles i Frankrike, Fotografiska i Stockholm og MOMA Tbilisi i Georgia. I sommer er det Risør Kunstpark som får vise dette omfattende prosjektet. 

 

Som en oppfølger til Bibelens gamle og nye testamente, tar fotograf Jonas Bendiksen oss med på sju møter med menn rundt om i verden som hevder å være den gjenvendte Jesus Kristus. 

Gjennom personlige beretninger og intime portretter, undersøker Bendiksen den religiøse troens grenser, i en verden som lengter etter en ny Frelser. Enten han flykter fra en rasende mobb i gatene sammen med Jesus fra Kitwe, deltar i en messiansk pilegrimsferd i Sibir eller bevitner endetiden sammen med Moses i Sør-Afrika, lar han seg underordne blant disiplene. Ved å akseptere hver og én av dem som den sanne og tilbakevendte Messias, har Bendiksen skapt et verk som på samme tid er både apokalyptisk journalistikk og tankevekkende fotokunst.

bottom of page