top of page

MARIUS MARTINUSSEN

Malerier

7.september - 6.oktober 2019 

Marius Martinussen viser i sin utstilling i Risør Kunstpark en ny serie malerier som tar utgangspunkt i lys. Martinussens innfallsvinkel mot abstraksjonen starter gjennom en praksisbasert, formal utførelse – utforskningen av den tekniske applikasjonen av fargestoffer på lerretet. Som han sier det selv, ønsker han “å utforske maleriet uten pensel.” Ofte er det teknikken som dikterer hvilke motiver som oppstår – og hvordan.

 

Marius Martinussen har på kort tid markert seg som en av de mest markante malerne som vokste opp på 80- og 90-tallet. Bildene hans knyttes ofte til populærkulturen, og har referanser til både amerikansk popkunst, ekspresjonisme og street art. Koloritten er fargesterk og motivene abstrakte. Her kan man finne assosiasjoner til storbyens lysskilt og graffiti, eller universets og naturens elementer i fargesterke og abstraherte utgaver. Martinussen nærmer seg maleriets utfordringer via en utforskning av det formale i tillegg

til innarbeidning av kunsthistorie og kunstteori. I tidligere arbeider jobbet Martinussen med forholdet mellom ulike maleriske språk i samme bilde. Motivene hans oppstår ofte ut i fra den teknikk som han benytter seg av. For kunstneren er disiplin og variasjon i arbeidsmetode en viktig del av det å male et bilde.

bottom of page