top of page
image1.jpeg

TORE MAGNE GUNDERSEN

Skulptur, tekstil, tegning og animasjon 

10.oktober - 8.november 2020 

Tore Magne Gundersen skulle egentlig stilt ut i Risør Kunstpark i mars, men pga korona ble utstillingen utsatt. 

 

Gundersen er opprinnelig fra Froland, oppvokst i Kristiansand og bor i Oslo. Skulpturer, tekstiler, tegninger og bøker er noe av det Gundersen jobber med. Han har hatt mange utstillinger og er blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet og Norsk kulturråd.

 

I august 2019 ble han tildelt et toårig atelier i Oslo Rådhus. Etter å ha jobbet med kunsten hjemme i leiligheten på Tøyen i alle år ble det mye plass å boltre seg på med hele 180kvm og åtte meter under taket. Nå er det det lille prosjektrommet i Risør Kunstpark som skal fylles med Gundersens kunst. Utstillingen vil bestå av skulpturer, tekstiler, tegninger, og animasjon.

 

Gundersen jobber med mange ulike medier og teknikker, men arbeidene hans bærer mye av det samme uttrykket. Ofte mørkt og aggressivt, av og til med svart humor. 

 

- Jeg jobber med tanker, følelser og en underliggende  aggresjon, sier Gundersen. Jeg har vært aggresjonshemmet hele livet, men særlig i de senere åra har det ubehagelige presset seg opp i kunsten. Det tilsvarer kanskje det Sigmund Freud kalte «ubehaget i kulturen», det som bobler faretruende under den siviliserte overflaten. 

 

 Ved å konkretisere og kanskje bokstavelig talt ramme inn problematiske tanker, tankebilder og følelser, blir disse på en måte ufarliggjort. Jeg tar makt over dem ved å fange dem i en form. Jeg kan betrakte dem litt på avstand, som om de var ville truende dyr i bur. 

bottom of page