top of page

Hestvold og Hestvold.

 

Johanne og Thomas Hestvold er invitert til å stille ut sammen i Risør Kunstparken. Johanne er vokst opp på Sandøya, men bor nå i Oslo. Thomas, faren hennes, bor fremdeles på øya utenfor Tvedestrand.

 

Johanne har vært å se på Sørlandet før, sist på SKMU i 2020 i forbindelse med Sparebankens Sørs kunstnerpris, som hun vant. I Risør har hun ikke stilt ut tidligere. I 2017 var Thomas med på utstillingen TRYKK i Kunstparken. Da viste han tresnittversjoner av malerier og collager han tidligere har vist blant annet i Kristiansand Kunsthall og på Bomuldsfabriken i Arendal. Former han har hentet fra skyer, steiner, trær og bølger i gamle malerier settes sammen som organiske, overlappende billedflater. De danner grunnlaget for malerier som ender opp et godt stykke unna de gamle, romantiske maleriene han tar utgangspunkt i. Ikke desto mindre står fra naturen som en overskrift over hele prosjektet. Til Risør kommer han med de foreløpig siste arbeidene i denne serien.

 

Mens flate og farge spiller hovedroller i Thomas’ malerier, tar Johannes arbeider rommet i bruk. Hun jobber med skulptur og installasjon. Verkene er ofte monumentale abstraksjoner av hverdagsgjenstander som smelter sammen med andre mer eller mindre gjenkjennbare former. I Kunstparken vil hun vise verk fra serien Beholder der hun har tatt utgangspunkt i masseproduserte plastbeholdere og industrielle produksjonsmetoder.

 

I møte med Johanne Hestvolds verk inviteres vi til å se og se igjen. Vi gjenkjenner de visuelle uttrykkene til våre anonyme masseproduserte gjenstander. Beholdere i selvfølgelige former og varianter - som bare er der. Hestvold får oss å stanse opp og å oppleve formen i seg selv.

 

Kunstnerskapene er svært forskjellige etter de fleste målestokker, og Hestvold og Hestvold har aldri tidligere vist arbeider sammen. Til utstillingen i Risør har de valgt å vise få og store arbeider som kan få spille seg ut i sin egenart og ulikhet, men også som møtepunkter for ulike tilnærminger til en utfordret verden.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page